tisdag 8 mars 2016
Getost + honung + rosmarin = kärlek
Kött och potatis är en klassiker. Det kan man äta ofta. Men det blir roligare när man varierar kryddning och tillbehör. Och en av de absolut godaste såser jag någonsin haft nöjet att slabba ihop är denna tjocka, kladdiga historia bestående av getost, honung och färsk hackad rosmarin.
Proportionerna getost/honung är 25 gram getost och 15 gram honung per person. Honungen skall vara av den flytande sorten. Tillsätt en rejäl nypa hackad, färsk rosmarin. Rör ihop. Svårare än så är det inte. Tillsätt salt och peppar om du vill. En smula vitlök kanske? Det viktiga är dock den fantastiska smakharmonin mellan getosten och honungen med rosmarin som massiv förstärkare. Hur gott som helst.
Energivärde: 78 kcal/portion enligt receptet ovan.
Etiketter:
såser & röror
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar