söndag 27 mars 2016
McKinleys Delight
En cocktail med småskum, intressant men synnerligen aptitlig smakkombination.
6 cl bourbon. Jag använde Knob Creek (stark bourbon med rejält klös), men det går givetvis bra med vad man har. Originalreceptet föreskriver rågwhiskey.
3 cl söt, röd vermouth. Martini Rosso eller nåt annat märke.
1 tesked Cherry Heering, körsbärslikör. Möjligen kan man ha maraschinolikör men det ger nog en ganska rejäl smakförskjutning.
1/2 tesked absint. Jag använde Harlequin.
Skaka med is och sila upp i kylt glas av lämplig sort (coupe eller cocktail). Jag och hustrun delade en sådan här på två, vilket var helt okej med tanke på att Knob Creek är vansinnigt stark.
Jättegod drink som jag gärna gör igen och med nöje ska försöka göra lite varianter på.
Etiketter:
brown booze,
drinkar
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar