torsdag 3 mars 2016

Renskav

 photo IMG_4724_b_zpsanafnnlk.jpg

Ja, vad ska man säga? En klassiker! Gårdagens middag: renskav! Inte världens vackraste mat och det blir förstås bättre med grädde eller creme fraiche istället för matyoghurt, men det var ändå ruskans gott.

För två personer:

1 paket (240 g) renskav, stekt med hackad gul lök, en dl matyoghurt och en generös skvätt kalvfond. Salt och peppar. 

400 gram potatis, ugnsrostad på 225 grader i 25 minuter. Sprayad med rapsolja och kryddad med persillade (torkad persilja, vitlöks- och lökpulver, salt).

Till detta ett glas Vintry's Oloroso, sherry [8282]. Jättegott! Den drycken är verkligen utsökt till vilt. Glöm bort det som står på bolagets hemsida om aperitif - med rätt mat blir det robust och synnerligen smakrikt! 

Energivärde: 412 kalorier. Sherryn går väl på 116 kcal/dl och det är ett litet glas. Hade varit kul med ett till, men... 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar