torsdag 3 mars 2016
Renskav
Ja, vad ska man säga? En klassiker! Gårdagens middag: renskav! Inte världens vackraste mat och det blir förstås bättre med grädde eller creme fraiche istället för matyoghurt, men det var ändå ruskans gott.
För två personer:
1 paket (240 g) renskav, stekt med hackad gul lök, en dl matyoghurt och en generös skvätt kalvfond. Salt och peppar.
400 gram potatis, ugnsrostad på 225 grader i 25 minuter. Sprayad med rapsolja och kryddad med persillade (torkad persilja, vitlöks- och lökpulver, salt).
Till detta ett glas Vintry's Oloroso, sherry [8282]. Jättegott! Den drycken är verkligen utsökt till vilt. Glöm bort det som står på bolagets hemsida om aperitif - med rätt mat blir det robust och synnerligen smakrikt!
Energivärde: 412 kalorier. Sherryn går väl på 116 kcal/dl och det är ett litet glas. Hade varit kul med ett till, men...
Etiketter:
kött och korv,
middag
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar