fredag 4 mars 2016
Rostas med getost, honung och palsternackor
Hysteriskt gott. Och samtidigt väldigt enkelt, egentligen. Rostasfilé är ju alltid gott, om man som jag är välsignad med en fru som är bra på att steka kött - något jag själv är urusel på. Ovanpå köttbiten, som i sig själv väger 150g, ser vi en klatt på 25 gram getost, över vilken är hällt 15 gram honung. I bakgrunden av bilden skymtas ett kvartskilo palsternackor som friterats i vår Tefal Express.
Lite salt och peppar på köttet under stekningen, extra salt på palsternackorna vid bordet - och så en deciliter Oloroso i glaset, så har man en fredagsmiddag som heter duga för mindre än 500 kcal + 116 för sherryn.
Getost och honung är en fantastisk kombination. Jag vill att ni ska veta det. Om ni redan visste det, så påminner jag om det.
Etiketter:
kött och korv,
middag
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar