måndag 11 maj 2015

Enkelt och gott och en massa cheddar

 photo IMG_20150511_192805_zpsxmpjji0s.jpgDet blev en enkel men mycket god middag idag. Vi hade köttfärs kvar från i går, 125 gram per person, så den stektes med lite tomatpuré, timjan, oregano och lökpulver. Till detta haricot verts, från påse i frysen, 200g per skalle. Sedan hade jag en väldans massa riven cheddar (kvibille, jättegod) kvar sedan en middagsbjudning i lördags så vi unnade oss 40g var av den och fick så ihop en smaklig spis på uppskattningsvis 523 kcal, inklusive en liten klick smör på cirka 10g per person.

Utan osten hade det blivit en magrare men mycket tråkigare historia. Cheddar är gott. Undvik dock att göra mitt misstag - man ska inte riva cheddar på rivjärn, man ska riva den i en matberedare. Den faller nämligen i bitar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar