lördag 30 maj 2015

Macka med karré, maltvinägerägg och dragonsenap

 photo IMG_20150530_195804_zpsn9p6swbb.jpgJomenvisst! Där satt den - igen! Nu inser jag att jag borde ha skurit upp mackan och visat ett tvärsnitt, så att man ser innehållet i den ordentligt, men... Ja, man lär sig. Hur som: denna smörgås, återigen med Wasa Surdeg Lantbröd, rockar loss på någonstans 550-600 kcal. 

På de två undre brödskivorna (den översta är bara lock och läggs på sist) brer man ett tunt lager senap. Vi använde dragonsenap från Edmont Fallot. Jag hittade den i Hötorgshallen. Annars kan man nog ta vanlig dijonsenap och krydda med lite dragon. Ovanpå senapen, på de två brödbitarna, fördelar man skivor av ett maltvinäger-picklat ägg [se här]. Sedan har jag, på denna macka, cirka 100g rökt karré som stekts kort på hög temperatur så den dragit ihop sig.

En riktigt god och smaskig middagsmacka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar