lördag 30 maj 2015

Pasta med oxfilé

 photo IMG_20150529_190308_zpscj81jnfq.jpgI går firade jag och hustrun vår bröllopsdag. Följaktligen snålades inte med pengar eller tilldelning av kalorier. Jag vill inte ens fundera på vad hela kalaset brakade loss på - men gott som bara den blev det!

Huvudrätten blev en modifierad "Snabb och enkel pasta med oxfilé" från Tasteline. 


För två personer: 

150 gram strimlad oxfilé
1 vitlöksklyfta
120 gram champinjoner
1½ msk soltorkade tomater
1 dl vispgrädde
smör
salt och peppar
bandspagetti (koktid 6 min)

Strimla oxfilén, kvarta champinjonerna, hacka upp de soltorkade tomaterna. Koka upp vattnet till spagettin och hetta upp stekpannan. Släng i pastan i vattnet samtidigt som du förpassar oxfilén till pannan. Pressa i vitlöken över oxfilén och rör om. Fräs, tillsätt sedan champinjoner. När de fått lite färg lägger du i soltorkade tomater och häller över grädde. Rör om och smaka av med salt och peppar. Köttet borde vara klart samtidigt som spagettin. 

Otroligt gott. Och det blir inte ett dugg sämre av att vi drack utsökt vin till - Amarone della Valpolicella 2010 [32145]


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar