måndag 11 april 2016
Biffsallad
Vi börjar med en sallad. I den här tallriken på bilden finns machésallad, salladsärtor, salladslök i skivor och tomater i blandade färger. Fräscht och grönt - men inte en komplett måltid. Så därför slänger vi på stekt rostasfilé.
För att göra det hela godare: marinera köttet. Till min och hustruns middag hade vi drygt 300 gram rostasfilé. Jag skar det i mindre bitar och lade det i en plastpåse tillsammans med - det här är alltså marinad för två portioner:
1 msk olivolja
1 msk Felix Louisiana Cajun Chipotle Ketchup
1 tsk Hellmann's Brazilian Churrasco
1 kryddmått Cajunkrydda
Massera in marinaden i köttet och låg vila i påse några timmar. Jag var lite avancerad och lade det marinerade köttet i en vakuum-påse i tre timmar. Kött suger verkligen i sig marinad när det vakuumpackas!
Värm upp en stekpanna så den blir het, i med lite olja och sedan ner med köttet. Rör runt ordentligt så det inte bränner fast.
Etiketter:
kött och korv
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar