måndag 11 april 2016

Biffsallad

 photo IMG_5852_b_zpsmdmtxtq5.jpg

Vi börjar med en sallad. I den här tallriken på bilden finns machésallad, salladsärtor, salladslök i skivor och tomater i blandade färger. Fräscht och grönt - men inte en komplett måltid. Så därför slänger vi på stekt rostasfilé.

För att göra det hela godare: marinera köttet. Till min och hustruns middag hade vi drygt 300 gram rostasfilé. Jag skar det i mindre bitar och lade det i en plastpåse tillsammans med - det här är alltså marinad för två portioner:

1 msk olivolja
1 msk Felix Louisiana Cajun Chipotle Ketchup
1 tsk Hellmann's Brazilian Churrasco
1 kryddmått Cajunkrydda

Massera in marinaden i köttet och låg vila i påse några timmar. Jag var lite avancerad och lade det marinerade köttet i en vakuum-påse i tre timmar. Kött suger verkligen i sig marinad när det vakuumpackas!

Värm upp en stekpanna så den blir het, i med lite olja och sedan ner med köttet. Rör runt ordentligt så det inte bränner fast. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar