måndag 11 april 2016

Ett slags jordgubbssorbet, typ

 photo IMG_5868_b_zpszmhqrhpg.jpg

Gjorde idag ett experiment med en lågkalori-efterrätt. Två portioner görs av följande:

250 g jordgubbar (en låda frysta, mao)
2 dl ananas- & apelsinjuice
3 cl vodka
3 ml vaniljextrakt

Häll allt i en blender och mixa det till fullständig underkastelse. Det kan ta en stund, i synnerhet om du använder frysta jordgubbar. Kör den mixade blandningen i glassmaskin i en kvart-tjugo minuter och häll sedan upp i kylda skålar. Ställ in i frysen och låt stå ett tag.

Väl färdigt smakar det mer än man kan tro. Det är givetvis inte på långa vägar lika gott som om man dragit i en dl socker också, men det är inte så pjåkigt så det fungerar som ett acceptabelt substitut till en riktig sorbet.


Cirka 115 kcal / portion. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar