söndag 17 april 2016

Hendrick's Gimlet

 photo IMG_5920_b_zpsxmyclsxj.jpg

Jag har bloggat om Hendrick's Gin förut men jag upprepar mig gärna. Det finns massor av gin på marknaden, från billigt skräpgin som man kan köpa för en spottstyver på andra sidan Östersjön, det finns halvdyrt kvalitetsgin och det finns gin som är så dyrt att plånboken gråter och redaktionen på Lyxfällan börjar dregla av förväntan. Hendrick's är inte billigt; en flaska med 7 dl Hendricks går för stunden loss på 439 kronor i det statliga detaljhandelmonopolets butiker, där det har nr [81679]. Det är lite speciellt. 

"Stor, nyanserad doft med inslag av enbär, rosor, citrus, mynta och koriander... Komplex, harmonisk smak med inslag av enbär, rosor, koriander och apelsinskal." - Systembolaget

Hendrick's går väldigt bra ihop med gurka. En blandning vi just upptäckt och varmt rekommenderar är en Hendrick's Gimlet:

5 cl Hendrick's gin.
2,5 cl limesaft
2,5 cl sockerlag (1:1)
Några skivor gurka

Skaka gin, limesaft och sockerlag i shaker med is. Skaka rejält. Sila sedan upp i väl kylt glas, eller varför inte i en kopp, och lägg i ett par skivor gurka. Luta dig tillbaka i soffan och njut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar