fredag 1 april 2016

Oxpytt med pocherat ägg och kubansk ketchup

 photo IMG_5571_b_zpsl265ywbb.jpg

Inget aprilskämt här utan rent #MATSKRYT! Lägg ut! Lägg ut! Förvisso är basen här ett halvfabrikat, i form av Felix Oxpytt... Men ändå. Det här blev väldigt, väldigt gott. Jag hade gärna ätit tre gånger så mycket av det.

200 gram oxpytt. Uppstekt i panna utan fett.
1 st pocherat (förlorat) ägg, kokt i fem minuter.
2 matskedar söt och rökig, kubansk ketchup

Vansinnigt gott. Ketchupens milda, söta rökighet passar underbart bra ihop med det stekta köttet och potatisen och ägget ovanpå är helt ljuvligt. Jag tycker just nu att pocherat ägg är överlägset stekt. 

Energivärde? - 395 kcal. En ganska liten lunch dessutom, rent volymmässigt, så någon typ av mellanmål blir aktuellt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar