Osunt god efterrätt detta. Basen är en gräddglass smaksatt med fikonmarmelad, madeiravin och honung. En omgång, var helt okej att dela på tre portioner, består av:
2½ dl grädde 40%
1 dl standardmjölk
30 gram fikonmarmelad - ta gärna mer om du vill!
2 msk vatten
4 msk flytande honung
Rör runt ingredienserna ordentligt. Om du kör dem i en enklare typ av glassmaskin - se till att de blivit ordentligt kylda i kylskåp först. I maskin med kompressor kan det handlar om cirka 20-25 minuter innan det är dags att sleva upp i skålar som sedan med fördel står i ett par timmar i frys.
På denna efteråt en Madeiravinssirap, för tre portioner lämpligt med:
1½ dl Madeiravin
½ dl strösocker
Blanda ihop i kastrull och reducera ner till cirka en tredjedel av den ursprungliga vätskemängden. Slå upp i en liten kanna eller annat lämpligt kärl och kyl ner i kylskåp under ett par timmar. Vätskan stelnar då till en härlig sirapsliknande konsistens.
Knäppt gott och fullständigt onyttigt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar