måndag 27 oktober 2014
Vinkokt surkål med potatis och salsiccia
Jag har endast ett instagramfoto på denna trevliga rätt - men det är bättre än inget, så det får duga. Grunden är surkål; korven och potatisen är tillbehör.
Ingredienser (2 pers):
400 g surkål (ex. Kühne Fasskraut)
2½ dl vitt vin (ex. Gato Negro, 7623)
1 tsk spiskummin
1 tärning hönsbuljong löst i en dl vatten
svartpeppar efter smak
3 korvar (ex. salsiccia 78%)
300 gram potatis
Olivolja
Tillagning:
Häll surkålen, vinet, buljongen och kryddorna i en kastrull. Låt puttra på svag värme under lock i 30 minuter. När det är färdigt, sila bort vätskan.
Skär potatisen i klyftor, skaka med olivolja i påse. Lägg i en oljad ugnsform och ugnsstek i 25 minuter på 225 grader i varmluftsugn.
Skär korven i skivor eller stek den hel.
Energiinehåll: Drygt 500 kcal per portion.
Etiketter:
kött och korv,
surkål
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar