måndag 27 oktober 2014

Vinkokt surkål med potatis och salsiccia



Jag har endast ett instagramfoto på denna trevliga rätt - men det är bättre än inget, så det får duga. Grunden är surkål; korven och potatisen är tillbehör.

Ingredienser (2 pers):


400 g surkål (ex. Kühne Fasskraut)
2½ dl vitt vin (ex. Gato Negro, 7623
1 tsk spiskummin
1 tärning hönsbuljong löst i en dl vatten
svartpeppar efter smak
3 korvar (ex. salsiccia 78%)  
300 gram potatis
Olivolja

Tillagning:

Häll surkålen, vinet, buljongen och kryddorna i en kastrull. Låt puttra på svag värme under lock i 30 minuter. När det är färdigt, sila bort vätskan.

Skär potatisen i klyftor, skaka med olivolja i påse. Lägg i en oljad ugnsform och ugnsstek i 25 minuter på 225 grader i varmluftsugn. 

Skär korven i skivor eller stek den hel. 

Energiinehåll: Drygt 500 kcal per portion. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar