fredag 3 oktober 2014

Troubadour Magma



Belgisk öl är bäst. Så enkelt är det. Andra länders öl kan smaka utmärkt, jättegott och trevligt - men Belgarnas är bättre. Och ett av mina absoluta favoritöl bland de tusentals sorter som bryggs i Belgien är Troubadour Magma. Smaka på ordet: Maaaagmaaa - man blir lycklig bara av att säga det, eller hur? Sedan kommer vi till själva drycken. Och det är definitivt vuxendricka. Det är en nioprocentig öl. Men den har ingenting att göra med sådana vedervärdiga fylle-drycker som bara går ut på att dunka ut alkoholhaltigt vatten med ölaktig smak - det här är ett öl man dricker för att det smakar gott. Är det bara rus man är ute efter kan man dricka något annat som är billigare.

Trobadour Magma är, som man ser på bilden, vackert bärnstensfärgad. Den smakar malt, brödigt, med en svag ton av karamell - smörkola, rent av. Det är inga överdrifter i smakerna åt något håll, men det är mycket smak. Den är ganska besk och passar bra med mat som är ordentligt kryddad eller salt. Jag har druckit den till musslor kokade i vin eller hummerfond, till hummersoppa, till korv, till kött och till bröd med tapenade och den var lika god till alltihop. Rekommenderas varmt.

Finns i systembolagets beställningssortiment under nummer 89766. Man måste beställa 24 flaskor åt gången och som de kostar 39 kronor styck går hela flaket loss på 936 kronor. Men kvalitet kostar. Så är det.


270 kalorier för 33 cl. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar