måndag 13 oktober 2014
Fisk i saffran- och kokossås
Det är inte ofta jag använt världens dyraste krydda i matlagning. Tur att man inte behöver så mycket saffran för den här rätten! Receptet är ursprungligen från Arla men lite modifierat.
Ingredienser (2 personer):
400-500 gram vit fisk, exempelvis sej, torsk eller kolja
4 dl kokosmjölk
2 dl matlagningsyoghurt
1 msk Sambal Oelek
1 msk vetemjöl
1 paket saffran
1 tärning fiskbuljong
1 nypa salt
Tillagning:
Skär fisken i relativt små bitar - men hacka den inte! Salta.
Rör ihop kokosmjöl, matlagningsyoghurt, sambal, vetemjöl, saffran och buljongtärning. Lägg i fiskbitarna, koka upp och låt sedan sjuda i 6-7 minuter.
Servera i skål. Tillbehör: ris eller bröd. Jag valde det senare och resultatet blev en god måltid på drygt 500 kalorier + 100 till för brödet.
Etiketter:
fisk & skaldjur
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar