måndag 13 oktober 2014

Fisk i saffran- och kokossås



Det är inte ofta jag använt världens dyraste krydda i matlagning. Tur att man inte behöver så mycket saffran för den här rätten! Receptet är ursprungligen från Arla men lite modifierat.

Ingredienser (2 personer):

400-500 gram vit fisk, exempelvis sej, torsk eller kolja
4 dl kokosmjölk
2 dl matlagningsyoghurt
1 msk Sambal Oelek
1 msk vetemjöl
1 paket saffran
1 tärning fiskbuljong
1 nypa salt

Tillagning:

Skär fisken i relativt små bitar - men hacka den inte! Salta.

Rör ihop kokosmjöl, matlagningsyoghurt, sambal, vetemjöl, saffran och buljongtärning. Lägg i fiskbitarna, koka upp och låt sedan sjuda i 6-7 minuter.

Servera i skål. Tillbehör: ris eller bröd. Jag valde det senare och resultatet blev en god måltid på drygt 500 kalorier + 100 till för brödet.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar