onsdag 14 oktober 2015

Het Ketchup

 photo chilipepper_zpsmive39ez.jpg

Man kan käbbla om detta ska kallas ketchup eller chilisås, men basen är Jonas Crambys recept på Kubansk Ketchup och den är sötare än vad chilisås brukar vara, så därför. Ketchupen är inte svår att göra men tar lite tid att koka ner till rätt konsistens. 

Du behöver:


4 vanliga, röda chilifrukter (spansk peppar) - eller mer, om du vill.
1 tub (200g) tomatpuré
3½ dl vatten
2 tsk paprikapulver (inte rökt paprikapulver som i den kubanska)
1 tsk vitlökspulver
1 dl rödvinsvinäger 
1 dl råsocker
1 tsk worcestershiresås
Salt och peppar om du känner att det behövs. 

Rensa pepparfrukten från stjälk och kärnor. Skär den i mindre bitar. Ner med allt utom salt och peppar i en kastrull, koka upp och låt sedan puttra tills allt kokat ner till bra ketchupkonsistens. Låt svalna och mixa sedan slätt (kör hårt i blendern - jag var inte tillräckligt grym med min, så det är tyvärr lite bitar av skal kvar i ketchupen). Smaka av med salt och peppar. 

Resultatet: en söt och god ketchup med chilihetta. Smaskens!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar