måndag 5 oktober 2015

Kinesisk gris och ris

 photo IMG_1636_b_zps4ewegpga.jpg

Det här ser ju inte så förfärligt roligt ut - men det smakade faktiskt bra efter lite inledande frågetecken. Kryddningen drar lite åt julhållet. 

Köttet är fläskfile (160g/skalle) som skurits i bitar och marinerats helt kort i en blandning av 1 msk honung, 1 msk soja och 1/2 tsk "5 spices" (kinesisk kryddbladning) per portion. Det stektes sedan i wok och mot slutet tillsatte jag cirka 80g purjolök i skivor.

Det stekta riset är vanligt matris. 100g/skalle. Det kokades igår och har stått i kylskåp över natten. Riset stektes (utan fett) i panna och kryddades under stekning med 1/2 tsk sichuanpeppar, 1/2 msk citronsaft. Sedan sköts riset åt sidan så det bildades ett tomrum i stekpannan, där det först hälldes 1 msk sweet chili och sedan knäcktes där ner ett ägg (således 1/2 per person). Riset blandades sedan in i ägget lite i taget.  

Till detta cirka 70 gram sockerärtor

Lite salt och peppar på maten vid servering gör inget. 

Denna middag uppskattas till c:a 480 kcal per portion.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar