måndag 5 oktober 2015
Kinesisk gris och ris
Det här ser ju inte så förfärligt roligt ut - men det smakade faktiskt bra efter lite inledande frågetecken. Kryddningen drar lite åt julhållet.
Köttet är fläskfile (160g/skalle) som skurits i bitar och marinerats helt kort i en blandning av 1 msk honung, 1 msk soja och 1/2 tsk "5 spices" (kinesisk kryddbladning) per portion. Det stektes sedan i wok och mot slutet tillsatte jag cirka 80g purjolök i skivor.
Det stekta riset är vanligt matris. 100g/skalle. Det kokades igår och har stått i kylskåp över natten. Riset stektes (utan fett) i panna och kryddades under stekning med 1/2 tsk sichuanpeppar, 1/2 msk citronsaft. Sedan sköts riset åt sidan så det bildades ett tomrum i stekpannan, där det först hälldes 1 msk sweet chili och sedan knäcktes där ner ett ägg (således 1/2 per person). Riset blandades sedan in i ägget lite i taget.
Till detta cirka 70 gram sockerärtor.
Lite salt och peppar på maten vid servering gör inget.
Denna middag uppskattas till c:a 480 kcal per portion.
Etiketter:
kött och korv,
middag
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar