söndag 11 oktober 2015

Krämig pumpasoppa

 photo IMG_1738_b_zpsttg86ez4.jpg

Vi lagar väldigt sällan soppa hemma - men idag gjorde vi det och den blev riktigt bra! Mustig och smakrik, härligt krämig pumpasoppa!

För att göra två portioner av den behöver du:


750 gram muskatpumpa, skalad och urkärnad
1 hyfsat stor gul lök, skalad och skivad
1 relativt stor potatis, tvättad och skivad
1 burk 400g tomater, avrunnen
3 dl kycklingbuljong
2 msk olivolja
Salt och peppar

Den skalade och urkärnade pumpan skärs i små bitar. 

Skaka pumpa, lök- och potatisskivor i en påse med två msk olivolja. 
Sprid ut det skakade i en ugnsform och häll över tomater.
Salta och peppra och ställ in i ugnen.
Rosta anrättningen på 180 grader i drygt 35 minuter. Kan behövas längre.
Häll de rostade ingredienserna i en blender, tillsätt 3 dl varm kycklingbuljong och mixa slätt.
Servera - gärna med vitlöksbröd!

Kanongott och inte mer 377 kcal/portion. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar