söndag 11 oktober 2015
Krämig pumpasoppa
Vi lagar väldigt sällan soppa hemma - men idag gjorde vi det och den blev riktigt bra! Mustig och smakrik, härligt krämig pumpasoppa!
För att göra två portioner av den behöver du:
750 gram muskatpumpa, skalad och urkärnad
1 hyfsat stor gul lök, skalad och skivad
1 relativt stor potatis, tvättad och skivad
1 burk 400g tomater, avrunnen
3 dl kycklingbuljong
2 msk olivolja
Salt och peppar
Den skalade och urkärnade pumpan skärs i små bitar.
Skaka pumpa, lök- och potatisskivor i en påse med två msk olivolja.
Sprid ut det skakade i en ugnsform och häll över tomater.
Salta och peppra och ställ in i ugnen.
Rosta anrättningen på 180 grader i drygt 35 minuter. Kan behövas längre.
Häll de rostade ingredienserna i en blender, tillsätt 3 dl varm kycklingbuljong och mixa slätt.
Servera - gärna med vitlöksbröd!
Kanongott och inte mer 377 kcal/portion.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar