måndag 26 oktober 2015

Michaelas sparrissoppa

 photo sparris_zpsl0tkkx57.jpg

Det här är en jättegod soppa som är väldigt enkel att göra. Tack till kompis Michaela (som har bloggen Restips Sidney och Australien) för det!

För en laddning soppa, som räcker till två stora tallrikar eller fyra mindre, behöver du:


2 knippen med färsk grön sparris. 
Steksmör, riklig mängd
5 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
1-2 dl grädde (mat- eller vispgrädde - ej kaffegrädde)
Salt
Peppar

Skär sparrisen i mindre bitar, lägg toppen åt sidan och släng den träiga nedersta delen på varje stjälk. Smält smöret och stek sparrisen under omrörning ett par minuter. Tillsätt sparristopparna och stek allt tills det blir mjukt och börjar få färg.

Tillsätt vattnet och buljongtärningen och koka i 5-10 min. Här kan du behöva byta från stekpanna till kastrull. 

Passera. Michaela föreslår mixerstav men då jag gjorde en dubbel mängd soppa körde jag i mixern istället. 

Tillsätt grädden och koka upp. 

Smaksätt med salt och peppar.

Sila soppan för ett slätt resultat. Har du mixat soppan till svår underkastelse i blender är silandet inte nödvändigt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar