måndag 12 oktober 2015
Renskav med lök och kantareller
Improviserad höstig lunch. Gott, fast jag borde ha dragit ner mer peppar och kanske lite vitlök i den.
130 gram renskav i strimlor
1 gul lök, grovhackad
1/2 dl matyoghurt
Jägarmix från Essencefabriken
10 gram smör
200 gram kantareller
Skär renskaven i strimlor. Enkelt om man har skärmaskin, då kan man strimla medan det är fruset.
Hetta upp en stekpanna med hälften av smöret, släng i renskaven och tina upp helt kort innan du häller i lökhacket.
Stek så löken börjar få lite färg och addera sedan kryddor (jägarmixen), rör runt och häll på matyoghurt. Rör runt och blanda och lägg i djup tallrik.
Jag stekte kantarellerna i en egen panna med hälften av smöret och blandade sedan med resten i tallriken.
Energivärde: Under 400 kcal för denna lunch.
Etiketter:
kött och korv,
lunch
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar