torsdag 29 oktober 2015

Rotsakssoppa

 photo IMG_2221_b_zps3teuxfus.jpg

Detta blev utomordentligt lyckat. En av de godaste soppor jag ätit - och hemgjord dessutom! Du behöver följande, för två portioner:

250 gram potatis, i skivor
100 gram palsternacka, i skivor
100 gram morötter, i små bitar
25 gram salladslök
1 msk rapsolja
3,5 dl vatten
1 tärning grönsaksbuljong
1 dl Créme Fraiche 34%
Salt
Peppar

Olja en ugnsform och rosta sedan potatisen och palsternackan i cirka 25 minuter på 175 grader. 

När det är cirka tio minuter kvar av rostningstiden slänger du in morötterna och salladslöken.

Koka upp vatten och gör grönsaksbuljong med tärningen. Häll den i en blender.

Lägg i de rostade rotsakerna och löken i blendern. Mixa slätt.

Häll över den krämiga mixen i en kastrull och rör ner créme fraiche. Hetta upp och smaka av med salt och peppar. 

Servera, gärna med bröd. 

Mustigt, smakrikt - härligt gott! 

Energivärde: c:a 390 kcal/person

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar