onsdag 28 oktober 2015

Strimlat kycklingbröst med surkål à la hongroise

 photo IMG_2162_b_zpshltynw0g.jpg

Maten ser inte alls så god ut på den här bilden som den faktiskt var. Färgerna har blivit fel och jag kan inte rätta till det i redigeringen. Det var en härligt färgstark måltid, den smakade utmärkt och jag blev ordentligt mätt. Vad är det vi ser? Jo:

200 gram rökt kycklingbröst, tjocka skivor som strimlats, stekts i olivolja (1/3 msk) och kryddats med svartpeppar och generöst mycket paprikapulver.

250 gram ekologisk surkål som kryddats med kumminfrön och värmts upp i kastrull under lock på låg temperatur. Det går utmärkt att snabbvärma surkål på detta vis. Det blir kanske lite roligare att koka den i vin i tjugo minuter men inte mycket...

115 gram snackpaprika (det som blev kvar av en 150gs påse efter rensning) som skurits i små bitar och tillsammans med 80 gram grovt skuren gul lök och en finhackad vitlöksklyfta frästs i olivolja (2/3 msk) till mjukhet.

Smaken utmärkt, mättnaden god, energivärdet c:a 450 kcal. 

Ursprungsreceptet hade fläskkotlett istället för kycklingbröst. Det är säkert gott det med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar