tisdag 14 juni 2016

Lax i foliepaket med potatis och sås

 photo IMG_0468_zpsntyo0pq3.jpg

Den här middagen höll på att åka i soporna eftersom den jämra fisken aldrig blev färdig - och när jag är hungrig och har lågt blodsocker kan jag vara rejält tjurig... Lyckligtvis lyckades Kejsarinnan reda upp det hela.

Det är en enkel rätt. Du behöver en laxfilé av den storlek du ämnar förtära. Du paketerar in den i folie tillsammans med salt, citronskivor och några rejäla klattar smör. Sedan lägger du den på din heta grill och låter paketet tillagas.

Det stod 20 minuter i receptet. Säg att det snarare tog närmare 30 minuter någonting. Det är uppenbart så att man måste höfta lite, beroende på fiskens storlek och hur het grillen är. Men efter tjugo minuter var vår lax fortfarande inte varm i mitten. Efter några minuter till var den lite varmare. När vi nådde halvtimmen var det färdigt och väldigt gott. 


Till laxen serverades grovsaltad ugnspotatis, snackpaprika, söta tomater och kronan över verket: en sås, bestående av avrunnen matyoghurt i vilken rörts ner en tämligen generös mängd Peruvian Chili & Lime från Santa Maria. 

Bortsett från problemen med att få laxen färdig, så finns det två problem till med den goa fisken: 1) den är dyr och 2) den är kaloririk. Jag glömmer bort detta mellan varven. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar