tisdag 7 juni 2016

NBW - Nice but weird

 photo IMG_0389 1_zps2a6lmu8x.jpg

Ett experiment som slog väl ut. Mandel och persika tillhör de där smakerna som brukar gå bra ihop - så varför inte prova det i en drink? 

Först en bas med vodka. I sådana här blandningar behöver man inte använda dyr premiumvodka, det går bra med något förhållandevis billigt. Som estnisk Saaremaa, tex.

Och så, eftersom det ska ner söta saker i drinken, behöver den syrlighet för att inte bli sliskig. Ner med limesaft, alltså. 

Sedan Amaretto. Den vanligaste Amaretton är DiSaronno och den är gjord på aprikoskärnor, även om den smakar mandel. Jag använde dock en Di Sachira från Luxardo [80232], som inte bara smakar utan är gjord av mandel.

Och så persikolikör - DeKuyper Peachtree. 


Dessa ingredienser skakades ihop med is och silades upp i ett kylt glas - sedan toppade jag upp med 7up Free. Barbariskt - men gott.

4 cl vodka

4 cl limesaft
2 cl amaretto
2 cl peachtree
Generös skvätt med 7up Free.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar