fredag 3 juni 2016

Rostbiff, potatis, senapssås

 photo IMG_6190_b_zps9bjawd62.jpg

I skrivande stund är det svindåligt väder ute men för inte så länge sedan sken solen och var det varmt och gosigt. Då avnjöts denna sommartallrik till middag, men det hade gått lika bra att äta den till lunch. Vi talar om:

Rostbiff (svensk, 100g per portion)

Små potatisar (250g per portion), oljade och generöst saltade med grovt medelhavssalt, rostade i ugn på 225 grader i tjugo minuter.
Cornichoner och syltlök, ospecificerad mindre mängd.

Och så såsen. Den gjordes genom att en burk matyoghurt få stå och rinna av i melittafilter en stund, så att konsistensen blev något fastare. Sedan smaksatte jag den med dijonsenap (grey poupon) och graveleij-senap. Några matskedar av vardera. Viktigt att smaka av så man får en balans mellan stark och söt senap som man själv gillar. Räkna med att använda en tredjedel av matyoghurten per portion. 


Jättegott. Och, om jag räknat rätt, mindre än 500 kcal per portion. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar