söndag 19 juni 2016

Thai Hallucination

 photo IMG_6313_b_zpsno0csivn.jpgModifierat recept från boken "A taste for absinthe" av R.Winston Guthrie och James F.Thomas. Jag har inte gjort många drinkar från den boken - men Polski Pousse-Café är en av dem.

Det finns tre svårigheter när det kommer till att göra en Thai Hallucination. 


1. För det första behöver du en bra, riktig absint. De kostar pengar. Jag använde Grön Opal från Svensk Absint. Det går förstås bra med någon annan kvalitetsabsint men de måste beställas eller köpas utomlands för Le Bolagét har inget i sitt ordinarie sortiment. 

2. För det andra behöver du Guavasoda. Det enda ställe jag hittat det på i hylla är USAgodis i Skrapan på Götgatan. De har också en webshop

3. För det tredje behöver du fläderlikör. Det är inte heller något som finns i hylla på systembolaget. Men man kan beställa. Rekommenderar här De Kuyper Elderflower [86105]. Ett alternativ är att ersätta fläderlikören med lika delar koncentrerad flädersaft och vodka, eller något sådant. 

Receptet nedan. Ett uns (oz) är 3,3 cl.

1 oz absint
1 oz fläderlikör
1 oz citronsaft
1 stänk Angostura Orange Bitters

Skaka dessa ingredienser med is och sila upp i ett grogglas med is. Slå sedan på en halv burk Guavasoda.

Den här läskande, starka drinken smakar distinkt anis - vad de flesta nog uppfattar som en mildare sötlaktrits - och sedan kommer en fruktig sötma med en hint av blommighet innan anisen är tillbaka. Inget för dig som inte gillar anis, fänkål och lakrits med andra ord. Jag tyckte den var jättegod. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar