torsdag 9 juni 2016

The Terrible Green Monster

 photo IMG_0391_zpsuzqpcded.jpgOm man inte gillar anis ska man undvika alla drinkar som innehåller absint eller pastis. För det här är i grund och botten en slags absinthe sour upphottad med gurkskivor och indian tonic water. Namnet på drinken kommer från "The Green Monster" som är samma sak, fast med vanligt vatten och inte tonic. Jag använder det amerikanska unsmåttet (oz) som alltså är 3,3 cl.

1 uns absint*
1 uns limesaft

1 uns sockerlag (1:1)
4 skivor gurka
Indian Tonic Water

Rör ihop absint, limesaft och sockerlag med is i ett lämpligt mixerkärl och sila sedan upp över is i ett Collinsglas. Tryck ner gurkskivor och toppa upp med tonic water.

En läskande, småsur historia som smakar anis och lime. God. Den här kan jag mycket väl göra igen.


* I den här drinken använde jag Harlequin [84181]; en lite svagare sort på "bara" 55%. Men det är en riktig absint. Jag avråder starkt från att man någonsin konsumerar sådan där vidrig skitsprit som kallas absint men som bara är superstark, grönfärgad med karamellfärg och smaksatt med något syntetiskt jox. Med andra ord: sådan där absint som marknadsförs med att man tänder eld på den... 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar