tisdag 2 september 2014

Amaro Montenegro - en skärva av Italiens själ på flaska



Åh, lycka! Jag upptäckte just att en av mina absoluta favoritdrycker - den italienska örtlikören Amaro Montenegro - äntligen finns att få tag på i Sverige! Hurra! Gud är god!

En importfirma vid namn Renbjer & Magnusson tar in den men som privatperson får man förstås beställa via systembolaget, där Amaro Montenegro har nr 86214.   


Ur importörens beskrivning: "Amaro Montenegro framställs genom en infusion av örter och kryddor från hela världen i en neutral spritbas och dess tydliga inslag av kryddor, örter, apelsinskal, koriander, körsbär, pekoe-te och gurka gör den till en unik italiensk Amaro. Montenegro balanserar på ett utmärkt sätt sötma, mild bitterhet, örtighet med citrus, apelsin och mandarinskal".

Amaro befinner sig knappast i samma universum som alkoläsk, lakrits-shots eller Rom & Cola. Det här är inget man super. Det här är ingen drink man häller sig för spritens skull. Detta är en skärva av Italiens själ på flaska och man avnjuter den andaktsfullt under närmast meditativa former som en digestif efter en god måltid.

Styrkan är 23%. Energivärdet är 74 kcal per 30 g. Priset för 700 ml är 349 kronor på systemet.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar