tisdag 16 september 2014

Paéz Tierradentro

Bild från Deviantart av Skullx.

Sitter just nu med en kopp nybryggt kaffe från rosteriet Etnia. Fick en låda med tre sorter igår, beställt från Baristashoppen.

Först ut Paéz Tierradentro. Det listas som en espressoböna men jag försäkrar att det var utomordentligt gott bryggt med V60 Hario-metoden. Riktigt, riktigt gott kaffe - men det kommer inte till sin rätt förrän det svalnat lite så det är ingen vits med att förvärma koppen eller använda en hög, cylindrisk kopp. Du vill att kaffet ska vara varmt - men inte hett.


Som alltid när man ska beskriva doft och smak är det svårt. Baristashoppen beskriver Paéz Tierradentro så här: 

"DOFT: Choklad, kornmalt och karamell AROM: Krämig, stor kropp, söt och smöriga eftertoner".

Jo. En liten hint av något chokladigt, brödigt och sockrigt kände jag kanske i doften. Smaken var mild och mjuk men samtidigt fyllig. Kände inget beskt eller surt även om det givetvis, eftersom det är kaffe, finns bitterhet samtidigt som där är en lätt sötma. Jag skulle inte själv välja ordet "smörig" men kaffet lämnar en behaglig len eftersmak. Mmm... Vill ha mer!

Värt 119 kronor för 250 gram? Alltså, det är ju dyrt jämfört med vad jag har brukat betala för kaffe tidigare och det kostar ju mer än de trevliga sorterna från Espressohouse men... Just nu känns det faktiskt som det var värt det.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar