söndag 21 september 2014

Pannbiff med Worcestershire sauce



Att inte ha en flaska Worcestershire Sauce i kylskåpet är ungefär som att inte ha salt och peppar i kryddhyllan. Det är bara dumt. Så se till att det finns hemma. Lea & Perrins finns, vad jag märkt, i de flesta livsmedelsaffärer som inte bara har det mest grundläggande utbudet av sås.

Ingredienserna i såsen är maltvinäger, vitvinsvinäger, melass, socker, salt, ansjovis, tamarind, lök, vitlök och sannolikt (receptet är hemligt) nejlika, soja, citron och peppar. Eftersom såsen är tunnflytande och smakrik tillför man den droppvis. Jättegott i köttfärs om man ska steka hamburgare eller göra pannbiff. Gott på stekt ägg, på kyckling, på pytt i panna... Ja, på allt möjligt.


Pannbiff med Worcestershire Sauce

500 gram nötfärs (12% fett)

1 gul lök, finhackad
1 tsk chilipeppar eller chiliflarn
1-2 msk Worcestershire Sauce
1 ägg
Eventuellt lite extra salt

Blanda ihop ingredienserna och baka små biffar. Stek i hyfsat mycket smör och servera med ugnstekt potatis och/eller palsternacka. Smörgåsgurka är ett lämpligt tillbehör. Ett par extra droppar sås på de stekta biffarna gör inget.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar