måndag 15 september 2014

Mahou Negra - gott spanskt öl!



Det spanska Mahou Negra har nr 1723 i systembolagets sortiment och är ett mycket trevligt och prisvärt öl. Man förväntar sig inte att det ska vara så gott och smakrikt för ynka 14,90 per 33CL-flaska.

Livetsgoda.se beskriver den så här: "Färgen går mot mörk, mörk rubinröd färg, snarare än svart. Doften bjuder på mycket kola, rostad malt och små försiktiga chokladtoner. Smaken förvånar positivt och är inte alls det som förväntats. Naturligtvis är ölen knäckig med smak av kola och lite choklad. Den bjuder på en mycket blygsam och försiktig beska som lägger sig långt in i gommen. ...En riktigt annorlunda god öl som förmodligen skulle passa alldeles utmärkt till pepparkakor och grönmögelost, eller för den delen till grillade kycklingklubbor som marinerats i honung och whisky med en stänk soja i."

Själv dricker jag den till allt möjligt. Ikväll blev det till biffmacka av rostas på ugnsgrillat surdegsbröd tillsammans med advokadoröra kryddad med tabasco och sweet chili. Det passade alldeles förträffligt utmärkt. Namnam! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar