lördag 27 september 2014

Saddle & Sabre på Tegnérgatan 9




På Tegnérgatan 9 i centrala Stockholm ligger "Saddle & Sabre - saloon & steakhouse". Det är en amerikansk restaurang och bar med helt fantastiskt kött. Där erbjuds inga komplicerade rätter men det behövs inte heller. Kvalitén är otrolig och kocken vet hur man steker en bisonfilé (!). Vill man ha enorma portioner går det att ordna men de minsta storlekarna är stora nog. Köttet på detta ställe är verkligen helt fantastiskt - det måste inskärpas å det tydligaste! Saddle & Sabre klår Longhorn när dessa är i toppform och utklassar Jensens Böfhus fullständigt.

Några sorters öl och vin som fungerar väl med maten står på menyn men man måste också nämna att stället har en mycket väl tilltagen bar som enligt vad jag hört har Sveriges största utbud av bourbon och diverse amerikanska whiskey-sorter.

Efterrättsmenyn är liten och dessert serveras bara om köket hinner med - de prioriterar kötträtter. Pecanpajen är jättegod och deras Mudcake är nästan värd att mörda för. Den är bäst, helt enkelt. 


Saddle & Sabre är ganska litet och blir snabbt fullt på kvällarna så man bör boka bord och försöka vara där ganska tidigt för att få bästa service.

Maten ger jag högsta betyg. Utbudet av lämplig måltidsddryck är dock begränsat och barspriten är förstås dyr. Servicen är bra. Så 4,5 av 5 möjliga.


En 250g bisonfile med potatiskaka, creamcorn och bönor kostar för övrigt 349 kronor. En mudcake går loss på 99 kr. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar