måndag 15 december 2014

Gouden Carolus Christmas

 photo IMG_5665_zpsad7039da.jpg

Gouden Carolus Classic är ett utmärkt belgiskt öl. Det finns i systembolagets beställningssortiment som nr [88301] men nu är det julölet Gouden Carolus Christmas [11535] jag vill slå ett slag för. Om du har tur och det finns på ett systembolag du kan nå så bör du hosta upp de 89 kronor som en flaska kostar, för det är ett sanslöst gott öl och det finns bara i en mindre upplaga under en begränsad tid.

Systembolaget beskriver dess doft: "...inslag av sirapslimpa, torkade aprikoser, anis, smörkola och pomerans" och smaken; "liten sötma, inslag av sirapslimpa, torkade aprikoser, ljus choklad och pomerans".


Jag drack en sådan här i fredags på Belgobaren på Bryggargatan i Stockholm och blev helt förälskad. Det är ett av de godaste öl jag någonsin haft nöjet att bekanta mig med. Otroligt smakrikt. Starkt, kryddigt, härligt! Vanliga julöl kan slänga sig i väggen - det här är riktiga grejor! Toppbetyg! Bravo! Applåder! Fotstamp! Tungotal! Skämt åsido; ett riktigt, riktigt fint och väldigt, väldigt gott öl.

Varning dock: 10,5%. Starka saker. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar