söndag 28 december 2014

Lasses Grillsenap

 photo grillsenap_zps2da5334d.jpgDet har ätits och druckits en hel del gott under julhelgen men det mesta är inte mycket att orda om även om jag gärna upprepar att den hemkörda senapssillen blev fantastiskt lyckad. Och på tal om senap vill jag här rekommendera Lasses Grillsenap från Ålands Senap.

En förträffligt god, söt senap med en härlig mild röksmak. Passar jättebra på korv. Mindre söt än Graveleijs eller Västerviks senap men sötare och - tycker jag - lite vassare och mindre "kommersiell" i smaken än Slotts sötstarka. 


Problemet är att den här utmärkta senapen inte finns någonstans. Jag har faktiskt bara hittat två återförsäljare och det är ICA Maxi i Botkyrka och något som heter Greentek.  De senare levererar till hela landet men en fraktkostnad på 55-120 kronor tillkommer beroende på vikt och volym. Rimligen bör man därför köpa en lite större mängd senap för att fraktkostnaden per flaska ska bli lite mer rimlig.  

Uppdatering: ICA Maxi i Haninge måste ha fått in ett parti med olika senapssorter från Ålands Senap precis innan jul eller rent av på morgonen idag. De har Lasses Grillsenap, Wasabisenap, Habanerosenap och ett antal andra sorter från samma tillverkare. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar