tisdag 30 december 2014

Kreolsk gryta

 photo IMG_20141230_184012_zpsjoj7klfo.jpgDet här var ett experiment som slog riktigt, riktigt väl ut! Oj, vad gott! Pepprigt, smakrikt, syrligt!

Receptet är från Mathem men för att spara kalorier bytte jag ut grädden mot matyoghurt, strök mjölet och sedan hade jag på extra krydda.

Ingredienser för 2 pers:

250 g fläskfilé
75 g kabanoss
1 st Röd Paprika
100 g Syltlök
100 g Cornichons
0.5 dl Oliver Svarta Utan Kärnor
1 tsk finmalet salt
1 rågad tsk mejram
1 vitlöksklyfta
2 dl matyoghurt
Generöst med svartpeppar

Smör för stekning

Tillagning:

Strimla fläskfilén. Skär korven i bitar.
Strimla paprikan. Sila av syltlök, gurka och oliver. Klyv de urkärnade oliverna.
Fräs snabbt korven i en stekgryta och ta upp den.

Tillsätt nytt smör i grytan och bryn fläskfilén. 
Peppra, salta och krydda med mejram. 
Pressa ner vitlök.
Lägg tillbaka korven och blanda ner paprikan, syltlöken, gurkan, oliverna och yoghurt.
Koka grytan 5 min. Smaka av, späd eventuellt med lite gurkspad ur cornichon-burken (ja, det behövs).

Serveras med ris - eller som vi gjorde, med mjuk källarfranska. Perfekt för att suga upp den goda, kryddiga såsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar