lördag 17 januari 2015

Kronhjortsskav och pressad potatis - och ett juste rödvin

 photo IMG_8000_b_zps188fb7c3.jpg
 photo 676595_zps226f7c55.jpg
Gårdagens middag: en mäkta trevlig sådan! Jag har ätit älgskav och renskav många gånger men faktiskt aldrig kronhjortsskav. Och hur smakade det? Svar: Gott! Vilt och rökigt, mycket smakrikt - mer precis än så kan jag inte vara. Vi köpte ett block och hustrun snabbade upp tillagningen genom att skiva upp det i skärmaskinen så att det gick snabbare att steka upp skaven. Den serverades sedan med stekt lök och kokt, pressad potatis. 

Bra energivärde på detta: Jag åt 120 gram kronhjortsskav + 180 gram pressad potatis + 70 gram lök + 75 gram paprika + 125 gram körsbärstomater = 366 kcal. En riktigt mager middag!

Eftersom själva maten nu blev så kalorisnål så fanns det absolut plats för ett riktigt gott rödvin som passade otroligt bra till viltsmaken: Amicone (74756). Ett italienskt vin från Venetien; mörkt, fruktigt och bärigt med härliga toner av kryddor och örter. Jättegott, ska definitivt köpa det igen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar