lördag 17 januari 2015
Kronhjortsskav och pressad potatis - och ett juste rödvin
Gårdagens middag: en mäkta trevlig sådan! Jag har ätit älgskav och renskav många gånger men faktiskt aldrig kronhjortsskav. Och hur smakade det? Svar: Gott! Vilt och rökigt, mycket smakrikt - mer precis än så kan jag inte vara. Vi köpte ett block och hustrun snabbade upp tillagningen genom att skiva upp det i skärmaskinen så att det gick snabbare att steka upp skaven. Den serverades sedan med stekt lök och kokt, pressad potatis.
Bra energivärde på detta: Jag åt 120 gram kronhjortsskav + 180 gram pressad potatis + 70 gram lök + 75 gram paprika + 125 gram körsbärstomater = 366 kcal. En riktigt mager middag!
Eftersom själva maten nu blev så kalorisnål så fanns det absolut plats för ett riktigt gott rödvin som passade otroligt bra till viltsmaken: Amicone (74756). Ett italienskt vin från Venetien; mörkt, fruktigt och bärigt med härliga toner av kryddor och örter. Jättegott, ska definitivt köpa det igen.
Etiketter:
kött och korv,
vin
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar