fredag 23 januari 2015

Köttfärs Mexicana med majs

 photo IMG_20150122_185140_zpskena3aiq.jpgÄnnu ett lyckat matlagnings-experiment: Köttfärs Mexicana med majs! Enkelt och jättegott. Det som behövs är följande, för 3-4 portioner:

500 gram nötfärs 12%

Bryn köttfärsen i lite smör. Krydda den med mexikansk kryddblandning (som du gjort själv, förstås).

Tillsätt en matsked tomatpuré och när köttfärsen är nästan färdigbrynt så drar du ner:

En grön chilifrukt, finhackad, tillsammans med en deciliter chilimarinerade vitlöksklyftor, avrunna och finhackade.

Rör om och sedan ner med hackad lök (gul eller röd), det räcker med en medelstor för hela satsen köttfärs. Fortsätt med att tillsätta en röd paprika (eller spetspaprika), skuren i små bitar.

När köttfärsen blivit brynt tillsätter du en sådan där liten förpackning, eller normalstor plåtburk, med tomatkross som du först låtit rinna av i en sil. Rör om och värm upp. Färdigt! Servera med varm majs.

Energiinnehåll beror självklart på hur mycket köttfärs och hur mycket majs du äter; men det är bara att väga upp och mäta innan tillagning. Det är köttfärsen och majsen som står för de "stora" kalorierna i den här rätten; låter du vitlöksklyftorna rinna av så är de inte farliga - om du däremot adderar dem med marinaden så notera att den består av olja och är mycket kaloririk. Paprikan, löken och chilifrukten gör inte mycket till.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar