lördag 31 januari 2015

Frozen Peach Margarita



Vägledda av Anton Dilber men avvikande från den renläriga Margaritan slabbade jag och hustrun ihop en Frozen Peach Margarita häromdagen. Det var inte så svårt. I med sprit, agavesyrup och is och konserverade persikor i blendern och så full fart tills man fått en smoothie som inte lämpar sig till frukost... Mycket god. Ska definitivt göra den igen i sommar. Det vi inte riktigt var beredda på var hur mycket volym det blev; det blev tre fulla glas som på bilden och ett litet glas av en dos för två personer. Hm. Ja. Man lär sig något nytt varje dag.

Anton Dilber skriver: "Det första misstaget som folk gör är att de använder alldeles för lite sprit. En frusen drink vattnas ur betydligt mer än en ofrusen sådan, och det innebär att du måste kompensera med mer alkohol. Av den anledningen bör du göra minst en 9:a (sex centiliter tequila och tre centiliter triple sec) när du gör drinken – gärna mer."

Sagt och gjort. Vi drog ihop vår Frozen Peach Margarita på (per skalle)

6 cl Tequila (reposado)
3 cl Cointreau
3 cl Limesaft
2 cl agavesyrup
1 konserverad persika
2 dl is, drygt.

Allt detta åkte alltså ner i blendern och kördes till en fin smoothie. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar