måndag 24 november 2014

Fetaostkräm



Feta är ju en traditionell ost från grekland, tillverkad av får- och getmjölk, och de flesta har väl ätit den någon gång i en "grekisk sallad" eller kanske i en paj. Den passar jättebra att späcka färsbiffar med. I denna post vill jag dock slå ett slag för fetaost som ingrediens i en enkel kräm som passar mycket bra till kött. Du tar fetaost och creme fraiche och rör runt tills de är ordentligt blandade. Det skall självklart inte vara lättfraiche, det blir inte alls lika gott.

Fetaostkräm för två personer:

60 gram fetaost
60 ml creme fraiche 34%

Energiinnehåll= 360 (180 per person) kcal.

Vill man tillföra kryddning till såsen kan man förslagsvis använda:

timjan
vitlök
svartpeppar
rosmarin
salvia
oregano

Tillför man olivolja, vilket är vanligt i recept på fetaostkräm, ökar självklart kaloriinnehållet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar