torsdag 13 november 2014

Ugnsstekt kycklingfilé med citron och timjan

Det är otroligt enkelt att laga till kyckling i ugn om man har en ugnstermometer - i synnerhet en som är hopkopplad med ugnen så att den larmar när den förinställda temperaturen uppnåtts!

För denna mycket okomplicerade rätt behöver du, för två personer, följande:

2 kycklingfiléer.

2 citroner
2½ deciliter vitt vin
2 tsk farinsocker eller råsocker
1 knippa färsk timjan
1 klatt med smör för stekning

Bryn kycklingfiléerna i stekpanna. Lägg dem i en panna/ugnsform.

Blanda saften från citronerna med vin och socker. Klipp eller riv timjan i mindre bitar och blanda ner i vätskan. Häll alltihop över kycklingen i formen.

Stoppa kycklingen i ugnen (175-200 grader för relativt snabb tillagning) med en ugnstermometer i den tjockaste delen av den ena filén. Låt stå tills kycklingen är 72C varm.

Ta ut de färdiga filéerna ur ugnen och lägg upp på tallrik. 
Servera med exempelvis klyftpotatis och gärna sallad. En tomatsallad ger trevlig färg till rätten.

Jättegott.



Bilden är tagen av TereseRB

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar