söndag 16 november 2014

Kraken Black Spiced Rum

Under gångna helgen var jag, hustrun och vår vän Michaela på Rigakryssning. Vi hade ett antal timmar i land i Lettlands huvudstad och besökte då bland annat restaurangen Zila govs (Blå kon) och gjorde ett depåstopp på ett fik tillhörigt den förträffliga lettiska kedjan Double Coffee som, bland mycket annat, har jättegod milkshake. Vi spenderade också en hel del pengar på att fylla på vårt svårligen uttorkade barskåp från hyllorna på Riga Spirits & Wine Outlet. Det var dock ombord på M/S Isabelle som vi i taxfree-butiken hittade en underbar flaska som vi bara var tvungna att köpa eftersom den var så oemotståndligt söt. Vi talar om Kraken Black Spiced Rum

Vid provsmakning nu ikväll visade det sig att denna dryck tack och lov inte smakade bläckfisk utan var riktigt god. Vi talar om en mjuk och fin rom med lätt vaniljsmak och en ton av blandade julkryddor. Absolut något jag kan rekommendera och även om den kostar en hundralapp mer här så går den att beställa från systembolaget (86855).  

På tillverkarens hemsida finns en del förslag på drinkar med Kraken och ett av dem, i lätt modifierad form efter förslag från FreeBartendingSchool på Youtube, testade jag att blanda ihop. Jag talar om cocktailen med det ljuvliga namnet The Terror of the Deep.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar