tisdag 25 november 2014

Iskaffe - försök 2

Försöket att göra iskaffe med "POI"-metod (Pour Over Ice) misslyckades med Monte Allegre-bönor; det blev bittert och smakade surt och det hjälpte inte att tillföra socker. Men jag bryggde nytt kaffe och provade med kenyanska Kigwandibönor som inköptes på Johan och Nyström igår. Och det var en helt annan sak. Det behövdes en sockerbit i kaffe bryggt med 20 g kaffe på 150 gram vatten och 150 gram is men inte mer. Inte dumt alls, faktiskt - även om det givetvis är helt fel tillfälle att sitta och dricka iskallt kaffe klockan halv åtta på morgonen. En varm sommardag tror jag detta kan bli mycket gott och läskande. Så det andra försöket, nu med Kigwandi-bönor, slog alltså väl ut. Och det är faktiskt hur enkelt som helst att göra (Hario v60 men halva vattnet utbytt mot is och lagt i bryggkannan).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar