måndag 10 november 2014

Graveleijs senap

För att fortsätta på temat från föregående post: en senap jag varmt kan rekommendera för skinksmörgåsen och då i synnerhet julskinkan är Graveleijs senap.

"Stark och söt" står det på den. Och jodå, den är stark jämfört med vanlig standardsenap typ Slotts-utan-extra-titlar men den är inte alls stark jämfört med sådan där frän Dijonsenap som sticker i näsan och får ögonen att tåras. Däremot är den söt. Kanske för söt för många. Den vanligaste kritiken mot den när man läser recensioner är just att den är så söt. 

"Hemlagad" står det också på den. Eh. Ja. Min definition på hemlagad är att man har kokat hemma i sitt eget kök och jag betvivlar starkt att familjen Graveleij pytsat ihop den senap man kan köpa i butiken i det egna köket. Däremot går säkert produkten tillbaka på ett hemmagjort recept. Det ser jag ingen anledning att betvivla.

Hur som helst: gillar du söt senap på din julskinka så är det här ett smakrikt tips. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar