måndag 24 november 2014

Fläskfärsgryta version 20141124

Ibland får man till det! Den här fläskfärsgrytan, som vi nommade i oss på några rostade franskbröd, blev riktigt god - även om det ser läskigt ut på bilden! Min bästa färs-i-gryta hitintills, tror jag.

Ingredienser för 4 portioner:

500 gram fläskfärs 20%
Steksmör
4 st schalottenlökar
100g soltorkade tomater
2 vitlöksklyftor
1 msk Worcestershiresås
5 dl vatten
1 tärning mörk oxbuljong
1 tärning grönsaksbuljong
Chilipeppar
Paprikapulver

Tillagning:

Bryn fläskfärsen i smör. Lägg i gryta.
Finhacka löken, svetta den i smör, lägg i grytan.
Finhacka de soltorkade tomaterna (jag gjorde det i mixer med lite vatten) och lägg i grytan.
Lös buljongtärningarna i 5dl hett vatten och häll i grytan.
Häll i Worcestershiresåsen.
Pressa vitlöken i grytan.
Tillsätt paprikapulver och chilipeppar, några nypor av vardera.
Sätt lock på grytan och låt puttra på 150 grader i ugn i minst en timma. Om längre koktid än så planeras kan mer vätska behövas tillsättas innan man ställer i ugn.

Energiinnehåll? Min beräkning är att det blir 390 kcal/person.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar