tisdag 15 september 2015

Bananpannkaka

 photo IMG_1306_b_zpsyma5v9pu.jpg

Det verkar inte gå att få till några vettiga bilder på dem - men den här gången blev i alla fall bananpannkakorna bra! Vi har försökt göra sådana tidigare men utan att få ett godkänt resultat. Den här gången fick vi till det!

I vårt tefal-järn får man ut ungefär tre pannkakor av en smet, steker man i panna så kan det bli något helt annat. Men en smet består av:

1 banan
1 ägg
1 msk mandelmjöl
1 krm bakpulver

Skiva bananen ner i en bunke. Knäck i ägget och muddla bananen till mos. Häll i mandelmjöl och bakpulver och vispa ordentligt. Smeten ska inte bli helt slät så det är enklare att göra detta för hand än i blender. 

Stek sedan smeten i smör eller kokosfett tills den fått fin färg. I tefal-järnet tar det 3 minuter, ungefär. 

Jättegott - i synnerhet med lite lönnsirap till! 

Energivärdet är svårt att beräkna eftersom det beror på vikten på bananen och ägget. Viktigt i sammanhanget är att inte överdosera mandelmjölet för det är enormt energirikt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar