söndag 27 september 2015

Pulled Chicken

 photo IMG_1463_b_zpseiyq4kwu.jpg

"Pulled Chicken" - det vill säga långkokt kyckling som rivits itu - är hur enkelt som helst att göra. 

1. Tag runt ett kilo kycklingfilé. Fräs upp med lite smör i en stekpanna så det får en smula färg. 

2. Lägg kycklingen i en ugnssäker gryta (med lock) avsedd för långkok. Häll på en hel flaska med ICA BBQ sås eller nån annan sås av liknande slag. Häll på vatten och rör runt. Vätskan ska täcka kycklingen.

3. Om du vill, släng i en klyftad gul lök och ett par teskedar paprikapulver och rör runt.

4. På med lock och in i ugn. Det går att få till kycklingen på 140 grader och 2½ timma, men det är bättre att låta den stå 4-5 timmar i 100-110 grader. 

5. Ta ut, lyft ut kycklingfiléerna, ta två gafflar och riv isär fågelköttet. Släng sedan tillbaka det i grytan och rör runt. 

6. Servera.

På bilden ovan syns "Pulled chicken" med smörstekt majs (85 gram) och plommontomater (125 gram). En mycket god middag för 338 kcal. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar