lördag 26 september 2015

Shotsexperiment

 photo IMG_1445_b_zpsertrl6of.jpg

De här tre shotsen är experiment, inspirerade av flummiga samtal med vännerna på senaste Rigakryssningen. De slog alla väl ut så tillvida att de är fullständigt drickbara  - men det finns utrymme för förbättring. 

Nr 1: Captain Browneye

3/4 del Captain Morgan Black Spice [534]
1/4 del Creme de Cacao [695]

Rör med is och sila upp i shotglas.

Bolaget beskriver CMBS så här: "Kryddig smak med tydlig karaktär av kolade ekfat, inslag av vanilj, banan, mörk choklad, kaffekaramell, arrak och farinsocker". Den är god. Inte riktigt lika bra som Kraken Rum, men näst intill - och lite billigare, både hemmavid och på Rigabåten.

Kombinationen CMBS och Creme de Cacao är utmärkt. Men jag tror nästan den skulle göra sig bättre på vaniljglass eller i en vaniljmilkshake än som shot.


Nr 2: The Captains Banana

1/2 del Captain Morgan Black Spice
1/2 del Bananlikör

Rör med is och sila upp i shotglas.

En alls inte dålig kombination, problemet var bara att den billiga (estniska?) bananlikör jag köpte på Rigabåten smakade alldeles för tunt och mjäkigt, så den här blandningen vill jag återkomma till när fått tag på något bättre.

Nr 3: Bruno Banani


3/4 del bananlikör
1/4 del Creme de Cacao

Rör med is och sila upp i shotglas.

Banan och choklad är en klassisk kombination men bananlikören jag använde för som nämndes ovan för tunn och mesig. Får köpa en annan. Men den här kombinationen har potential. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar