söndag 27 september 2015

Veganbananchokladsurrogatglass

 photo IMG_1482_b_zpsi1olhkvw.jpg

Jag har inga planer på att bli vegan. Men det här är ett veganrecept - och det är helt okej. Om man gillar banan, alltså. Gör man inte det får man förstås problem. 

1 dos enligt bild ovan:


300 g banan

0,8 dl mandelmjölk
1/2 tesked vaniljextrakt
2 matskedar kakaopulver

Häll alla ingredienserna i blender och mixa slätt. Kör i glassmaskin i cirka 20 minuter, slabba upp i lämpligt serveringskärl.

Har man ingen glassmaskin kan man frysa in skivad banan kvällen innan och köra blendern med fryst frukt. 


Det här är inte överdrivet kalorisnålt med 310 kcal för en dessertbägare (jag och hustrun delade på en), men det är ett alternativ till glass och innehåller ju inget laktos eller mjölkprotein heller. 

Smak: banan och choklad. Jag hade kunnat ta mer vaniljextrakt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar