tisdag 8 september 2015

Varm macka med prosciutto och cheddar

 photo IMG_1241_b_zpsvu1alxj0.jpg

Jo, men det är ju så att vi blivit med smörgåsgrill - eller "mackjärn" som jag gillar att kalla det. Det är en sådan där Tefal Snack Collection med utbytbara plattor. I paketet ingick ett järn för belgiska våfflor (!) och ett för vanliga varma mackor, som på bilden. Vi har också köpt till för plättar och panini. Det finns en hel massa andra järn.

Den varma mackan på bilden är byggd av:

Två skivor Pågen Surdegsbröd Kärnsund - 90g, 216 kcal.
Prosciutto Crudo - 60g, 148 kcal.
Burger Cheddar från Castello - 1 skiva, 85 kcal.
Frusen, hackad basilika
Skivad plommontomat

Till mackan kom en sallad: machésallat, plommontomater och gurka. Tomatskivorna på mackan + de i salladen var sammanlagt 125 gram.

Hela måltidens energivärde: gissningsvis 535 kcal.

Tokigt gott. Salt, ostigt, somrigt och en smula italienskt! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar