torsdag 3 september 2015
Fusk-Cajunräkor med haricot verts
Enkelt, kalorisnålt och gott. Du behöver:
200 gram frysta haricot verts (gröna bönor)
100 gram hackad gul lök
100 gram skalade, färska räkor
2 msk stark ajvar
Lite olivolja
Sellerisalt
Salt
Svartpeppar
Lägg frysta haricot verts och hackad lök i en teflonpanna med lock. Är pannan bra behöver du inget fett, men tenderar den att bränna vid behöver du tillsätta lite smör eller något. Sätt spisplattan på låg värme (4/12, typ) och lägg på locket. Det tar ungefär 13-15 minuter för de gröna bönorna och löken att tillagas, du behöver vända runt ett par gånger.
När grönsakerna börjar närma sig sin fullbordan hettar du upp en annan stekpanna med lite olivolja - det behövs inte mycket alls. När den är riktigt het slänger du på räkorna. De behöver bara en minut. Ungefär halvvägs genom stekningen hivar du på några nypor sellerisalt och vänder runt, sedan tillsätter du ajvar och vänder runt, tillsätter en nypa svartpeppar och vänder runt. Färdigt!
Lite salt på de gröna bönorna kan behövas.
Jättegott!
Energivärde? Mindre än 250 kcal, om du snålar med oljan och inte behöver tillsätta något smör till grönsakerna.
Etiketter:
cajun & kreol,
fisk & skaldjur,
lunch
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar